Hoppa till innehåll

Vanliga orsaker till din tunnhårighet

Orsaker till tunnhårighet featured image

Det finns ett stort antal aspekter som påverkar att du blir tunnhårig. För att det ska vara möjligt med en behandling som antingen är medicinsk eller kirurgisk (hårtransplantation) så är det viktigt att veta orsaken till håravfallet. De seriösa hårklinikerna hjälper dig med en bedömning inför en behandling, det är viktigt för att få rätt behandling och resultat.

Vi vet att det kan kännas som ett stort handikapp att tappa hår och många lider i tysthet. Men väldigt många kan få bra hjälp idag. Moderna metoder och behandlingstekniker gör att resultaten blir naturliga och du kan i stort sätt få din hårväxt återställd. Det finns enstaka sjukdomar där det inte ger någon effekt att få ett hårimplantat. I övrigt är det ett effektivt sätt att återställa sin hårväxt.

För att du ska få ett hum så listar vi här de vanligaste orsakerna till tunnhårighet:

  • Ärftligt håravfall
  • Stress och utmattning
  • Ett antal sjukdomar
  • Olika mediciner
  • Närings- eller vitaminbrist
  • Hormoner, vanligast vid kvinnligt håravfall

De flesta orsaker till håravfall kan behandlas

Oavsett orsaken till din tunnhårighet så finns det nästa alltid en lösning. Urvalet av behandlingsmetoder är brett. Det finns schampon som ska motverka håravfall och även olika mediciner. En så kallad PRP-behandling innebär att hårbotten behandlas med kroppens egna blodplättar för att stimulera återväxt av hår. Hårtransplantation är en så kallad permanent behandling där du får tillbaka din hårväxt. De andra behandlingarna kräver oftast återkommande behandlingsperioder och över lång tid.

Även om du tänker att det är ett stort steg med ett hårimplantat, så är det en säker och bra metod för att få hjälp med sin tunnhårighet. I de allra flesta fall blir resultatet naturligt och du kan njuta av en fin hårväxt igen. Ett kirurgiskt ingrepp medför alltid vissa risker, men med moderna metoder så är påverkan på huden oftast minimala. Vi på hårtransplantation.com kan hjälpa dig att jämföra olika kliniker och priser, börja med att fylla i vårt frågeformulär idag.