Hoppa till innehåll

Skäggtransplantation

Allt du behöver veta inför skäggtransplantationen

För män är skägget någonting som är mycket viktigt och idag är skägg dessutom på modet. Dock är det inte alla män som har den skäggväxt de önskar, men få vet att det finns hjälp att få. Faktum är att du kan få den skäggväxt du alltid drömt om genom en skäggtransplantation. Vi erbjuder bilder på skäggtransplantation före och efter för att du ska kunna se skillnaderna tydligt. Även om du redan har lite skäggväxt kan du göra en transplantation för att få ett tätare skägg. Kanske har du kala fläckar som du vill bli av med? Oavsett vilket kan en transplantation vara till hjälp. Det finns kliniker både i Sverige och Turkiet som tillhandahåller skäggtransplantationer av hög kvalitet. Fördelen med utländska kliniker är att du får samma behandling till lägre pris. För att du ska kunna göra en transplantation krävs det att du har hår i nacken som hårsäckarna kan tas ifrån.

Young bearded man
Få en kostnadsfri konsultation av en ackrediterad klinik idag
Portrait of handsome man with beard

Välj din skägglinje

En skäggtransplantation genomförs vanligtvis med FUE-metoden, där hårsäckarna tas individuellt från givarstället och sedan transplanteras till skägglinjen. Innan du bestämmer dig för att genomföra en transplantation bör du tänka igenom hur du vill ha skägget. Skägglinjen är oftast inte rak utan det är någonting du själv fixar med rakning sedan, det är alltid en bra idé att satsa på ett naturligt resultat när du genomför en transplantation.

Vid en skäggtransplantation är det dock du själv som väljer hur du vill att skägglinjen ska gå. Du kan bland annat välja mellan en rak skägglinje, helskägg eller en rundad variant med mustasch. Resultatet av skäggtransplantationen kan variera och det är viktigt att tänka på att håret i nacken och i ansiktet inte alltid har samma färg eller textur. Det brukar undersökas under konsultationen eftersom det är viktigt att du får ett så bra resultat som möjligt. En transplantation kan aldrig genomföras på halsen eftersom det finns känsliga organ, vener och blodkärl där som kan ta skada vid ett ingrepp.

Pris för en skäggtransplantation

Du har möjlighet att genomföra en skäggtransplantation i Sverige, men även utomlands. I Sverige ligger priserna oftast mycket högre än i andra länder, även om kunskapen och erfarenheten är densamma. För många är dyra priser en av anledningarna till att transplantationen inte blir av, vilket är synd eftersom alla män ska ha rätt att trivas med sin skäggväxt. Oavsett om du bara vill ha polisonger och mustasch eller helskägg finns det möjlighet till det utan att gräva hål i plånboken. Skägget är för många en symbol för manlighet och att inte ha skäggväxt kan därmed vara väldigt negativt för självkänslan.

När det kommer till pris för en skäggtransplantation är det någonting som varierar stort och som dessutom är individuellt. Det beror till exempel på hur många grafts som ska transplanteras. Ett skägg vid hakpartiet kräver runt 600 grafts medan ett helskägg uppnås med allt från 300 till 700 grafts per sida. Om du enbart vill ha polisonger kan det räcka med 200 grafts. Genom att välja en skäggtransplantation eller hårtransplantation i Turkiet kan du få ingreppet till ett mycket lägre pris än om det skulle utföras i Sverige. Dessutom erbjuder Turkiet fördelaktiga paketpriser där även boende, transfer och i vissa fall flyg ingår i kostnaden.

Bearded Man Working at Home Office
Vi hjälper dig hitta en klinik som passar dig och dina behov
Doctor and businessman

Förberedelser inför transplantationen

Innan transplantationen äger rum finns en del förberedelser du måste genomföra. Du får givetvis all den här informationen av kliniken vid konsultation eller tidsbokning. Först och främst får du inte dricka någon alkohol 48 timmar innan din skäggtransplantation. Alkohol är nämligen blodförtunnande. Dessutom bör du undvika alla andra blodförtunnande preparat också. Tobak och kaffe kan påverka resultatet av transplantationen negativt och bör därför också undvikas. Ett annat hjälpsamt tips är att ha bekväma kläder på sig, gärna en skjorta eller liknande som du inte behöver trä över huvudet. Det är viktigt att du tar väl hand om dig innan transplantationen för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Det finns även mycket att tänka på efter att transplantationen är genomförd. Du får inte äta fast föda de fyra första dagarna efteråt eftersom käkrörelserna kan ha negativ åverkan på resultatet. Du ska även undvika starkt solljus efter skäggtransplantationen, gärna upp till sex månader efteråt. Alkohol och rökning bör undvikas även efter genomfört ingrepp eftersom det påverkar kroppens läkningsprocess. Det är viktigt att du har koll på allt det här innan.

Boka en konsultation för skäggtransplantation

När du ska genomföra en skäggtransplantation kommer du alltid ha en konsultationstid först. Den kan antingen ske via videosamtal eller fysiskt, beroende på var du väljer att genomföra ingreppet. Under konsultationen tar läkaren en titt på dina förutsättningar och ni diskuterar sedan dina önskemål och vad som kan göras. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar och vid konsultationen kommer du få svar på vad du kan förvänta dig. Under konsultationen diskuterar du och läkaren även din framtida skägglinje: hur vill du att skägget ska se ut? Tillsammans med läkaren är det enklare att komma fram till vad som kan passa just dig, det beror nämligen på din ansiktsform. Under konsultationen har du också möjlighet att ställa frågor om skäggtransplantationen, vanliga frågor är:

  • Hur lång tid det tar för resultatet att synas
  • Hur stor är sannolikheten att resultatet blir bra
  • Vad som ingår i priset
  • Hur dagen för skäggtransplantationen ser ut
  • Vad priset kommer att bli

Med en skäggtransplantation kan du få skägget du alltid drömt om. Många män lider av att inte ha tillräckligt med skäggväxt och då kan en transplantation vara den enda lösningen. Det finns många bra kliniker både i Sverige och utomlands. Vi samarbetar med ett flertal bra kliniker i bland annat Turkiet som har lång erfarenhet av skäggtransplantation, hårtransplantation och ögonbrynstransplantation.

Hitta klinikernas bästa erbjudanden idag

Kontakta oss via WhatsApp, Messenger eller Telegram