Hoppa till innehåll

Hårtransplantation kvinna

Spara upp till 70 % genom att boka ett paket

När man pratar om hårtransplantation brukar de flesta tänka på manligt håravfall. Det beror förmodligen på att det är betydligt vanligare för män att tappa håret. Men det går även att göra en hårtransplantation kvinna. Upp till 50% av alla kvinnor lider av håravfall. Det är det enda som kan hjälpa dig till 100% mot ärftligt håravfall. Andra mediciner och metoder bromsar bara förloppet. 

Vi erbjuder hårtransplantationer från 3000 euro!

Det finns flera orsaker till kvinnligt håravfall

Som kvinna är det normalt att tappa upp till 100 hårstrån om dagen. Det är alltså normalt och en del av den naturliga cykeln. Alla kvinnor får även tunnare hår ju äldre de blir. Det beror på att man inte har lika många aktiva hårsäckar när man blir äldre. Andra orsaker till varför man kan tappa hår som kvinna är följande:

Vanliga orsaker till att kvinnor drabbas av håravfall

Ärftligt håravfall

Precis som män kan kvinnor drabbas av ärftligt håravfall. Man räknar med att ungefär var tioende kvinna drabbas. Vanligen visar sig det ärftliga håravfallet vid klimakteriet. Håravfallet kan dock börja många år tidigare. Ärftligt håravfall kvinna beror på en ökad känslighet för testosteron.

Hormoner och graviditet

Har du mycket hormoner är det också något som kan orsaka håravfall. Många kvinnor upplever därför att de tappar mycket hår när det är gravida eller ammar. Det är dock tillfälligt och återgår till det normala en tid efter graviditeten. Då behöver du alltså inte titta på att göra en hårtransplantation för kvinnor.

Stress eller hård bantning

Andra livsstilsvanor som mycket stress eller en tuff diet kan också få dig att tappa håret. Vad du äter påverkar i högsta grad din hårkvalitet. I dessa fall bör du försöka ändra dina levnadsvanor och stressa ner istället för att göra en transplantation.

Behandling med olika mediciner

Det finns en del mediciner och behandlingar som orsakar håravfall. Ett vanligt exempel är att genomgå kemoterapi för en cancersjukdom. Då brukar även allt hår falla av. Här är lösningen inte att göra en hårtransplantation kvinna då det inte skulle ha önskad effekt. Många kvinnor väljer istället att bära peruk under tiden.

Olika typer av hårtransplantation kvinna

Kommer du fram till att det är ärftligt håravfall du har drabbats av kan du börja fundera på att göra en hårtransplantation. Dock bör du veta att det finns många olika tekniker. Vilka tekniker som erbjuds kan också variera mellan olika kliniker. Några av de vanligaste kallas för FUE och DHI. Här nedan finner du en kort förklaring på vad dessa innebär.

Att göra en DHI transplantation som kvinna

Om du gör en DHI transplantation tar man en hårsäck åt gången från det område som verkar som donator. Hårsäcken avlägsnas från det sagda området och flyttar direkt till det område som ska transplanteras. Det kan röra sig om flera delar av huvudet. 

Att göra en FUE transplantation som kvinna

När man gör en FUE transplantation tar man bort varje hårsäck var för sig. Man tar bort hårstrån genom att en kirurg gör cirkulära snitt. Det kan göras manuellt eller med hjälp av en robot. Du kan också göra en kombination av FUE och DHI. Det beror helt på vad du har för individuella förutsättningar. 

Hårtransplantation kvinna

Gå på en första konsultation

För att få reda på vad just du har för förutsättningar är det viktigt att gå på en första konsultation. Det är alltid första steget oavsett vilken klinik du väljer. Då kan kirurgen se om en hårtransplantation är det rätta för dig. Då diskuterar ni även vilken teknik som är bäst att använda. Du kan jämföra lite olika kliniker innan du bestämmer dig för att hitta det som känns rätt. Kom ihåg att det alltid finns flera kliniker om det inte känns bra på den första konsultationen.

Vi erbjuder hårtransplantationer förv kvinnor från 3000 euro!

Fördelar med att göra en hårtransplantation kvinna

Det finns många fördelar med att göra en hårtransplantation som kvinna. Först och främst ger det ett väldigt naturligt resultat som håller hela livet. Du får till exempel inte några linjära ärr när du gör ingreppet. Har du lite kortare hår behöver du inte vara orolig för att det ska synas. 

En annan fördel är att det är i princip smärtfritt att göra denna typen av ingrepp. Du kommer få lokalbedövning för att undvika att du känner något obehag. Eftersom ingreppet är så enkelt är det få personer som upplever smärta även efter ingreppet. 

Du kan gå tillbaka till jobbet direkt

När du gör en hårtransplantation kan du normalt återgå till jobbet redan nästkommande vardag. Det beror på att man inte använder stygn eller skalpell. Du får räkna med att själva ingreppet tar omkring åtta timmar. När det är klart kommer du få information om eftervård och tider för efterkontroll. Du kommer även ha regelbunden kontakt med kliniken för att se så håret växer som det ska. 

Kan alla kvinnor göra en hårtransplantation?

Alla är välkomna att gå på en konsultation för att se om en transplantation är rätt val. Men det finns några punkter som är bra att kryssa i om du vill att transplantationen ska ge så bra effekt som möjligt. Det första är att du helst ska vara 25 år eller äldre. Det är vid denna tiden som alla dina hårsäckar har stabiliserat sig. Skulle du lida av håravfall kan man även se vilka områden som är mest drabbade. 

En annan punkt som är viktig är att du är vid god hälsa. Det krävs för att du ska kunna göra ingreppet. Därför får du svara på en rad frågor under din första konsultation. Du måste även ha tillräckligt med hår i det som kallas för givarområdet. Det är det område där man tar hårsäckar för att placera i det nya området. 

Förberedelser inför en hårtransplantation

Blir du godkänd för en hårtransplantation är det viktigt att du förbereder dig väl inför ingreppet. Det börjar redan två veckor innan. Du ska till exempel inte dricka någon alkohol två veckor innan eftersom det verkar blodförtunnande. Du bör inte heller jogga eller springa ungefär en vecka innan det är dags. Tänk också på att få tillräckligt med sömn så du klarar av ingreppet bättre.

Sammanfattningsvis kan man säga att du ska ta det väldigt lugnt veckorna innan du har tid. All den här informationen får du givetvis av din klinik när du får din tid. Då har du också möjlighet att ställa alla frågor som du kan tänkas ha.

Spara 70 % på din hårtransplantation genom att boka ett all-Inclusive paket

Alla våra priser för hårtransplantation i Turkiet är all-inclusive. Du kan välja mellan budget eller premium resepaket där hotel, flyg och transfer ingår. Du behöver inte fundera på detaljer, vi ser till att allt är förberett.