Hoppa till innehåll

Hårtransplantation pris

Från €3000 i Istanbul & €6000 i Stockholm

Söker du en trygg och säker klinik med ett bra pris på hårtransplantation? Boka en fri konsultation för hårtransplantation i Istanbul eller Stockholm med vår expert via ett av formulären här nedan och se hur många grafts du behöver och vilken metod som passar dina individuella förutsättningar. Konsultationen är 100 % kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting!

Boka en fri konsulation för 
hårtransplantation i Istanbul

Väntelista  för  hårtransplantation i Stockholm
(från maj 2023)

Hos oss får du bästa pris för hårtransplantation

Vi hjälper dig jämföra pris för hårtransplantation hos olika kliniker så att du hittar en prisvärda hårklinik.

Priset för en hårtransplantation i Sverige börjar på ca 30 000 kr och kan variera upp till ca 80 000 kr. Priset varierar utifrån var på kroppen du gör transplantationen men även vilken typ av ingrepp du ska göra och vid vilken hårklinik. Mängden hår som behöver transplanteras påverkar också priset. Även val av land för operation spelar in. Exempelvis i Turkiet så ligger priserna 60-70 % lägre än i Sverige.

Eftersom priset på en hårtransplantation varierar mycket, både mellan kliniker i Sverige men kanske främst utomlands så finns det stora pengar att spara på att göra en jämförelse. Vi hjälper dig jämföra för att hitta de bästa hårtransplantationspriserna från kliniker runt om i världen. För att du själv ska kunna göra en bedömning matchat med dina behov hjälper vi dig komma i kontakt med flertalet kliniker. Du fyller i frågeformuläret ovan, så kontaktar vi dig med alternativa kliniker för en kostnadsfri online-konsultation.

Spara tid

När du väl har bestämt dig för att du vill genomgå en hårtransplantation så vill du säkert komma igång så snabbt som möjligt. Du ser säkert fram emot att få hjälp att slippa håravfall och få hår som växer ut igen. Vi vet att det även är mycket att tänka på när det kommer till pris för ett hårimplantat. Det finns många kliniker och kostnaderna varierar. Om du själv söker upp klinikerna behöver du gå igenom samma tidskrävande process att svara på samma frågor varje gång. På hårtransplantation.com svarar du bara på frågorna en gång. Vi delar sedan dina svar med klinikerna. Vårt fokus är att hitta de bästa klinikerna för dig.

Över 35 års erfarenhet

Ackrediterade kliniker

Ingen väntelista

All-Inclusive

Vi erbjuder hårtransplantationer från 3000 euro!
Före och efter

Vad kostar en hårtransplantation?

Vid online-konsultation kan du jämföra priser från hårtansplantationskliniker, samtliga med legitimerad och kunnig medicinsk personal. Fyll i formuläret för att få en fri konsultation. Vi förser dig med prisuppgifter från flera kliniker så att du snabbt får en god överblick över kostnaden för en FUE-behandling och andra metoder.
Vi har kontakt med kliniker både i Sverige men även i Turkiet. Priset för en hårtransplantation kan vara upp till 70 % lägre i andra länder. Det är därför viktigt för dig att få en jämförelse så att du själv kan ta ställning till bästa alternativ för dig.

All-Inclusive Paket

Alla våra priser för hårtransplantation i Turkiet är all-inclusive. Du kan välja mellan budget eller premium resepaket där hotel, flyg och transfer ingår. Du behöver inte fundera på detaljer, vi ser till att allt är förberett.

Det finns svensktalande personal på plats när du anländer så att språket inte är ett hinder.

Hårtransplantation utomlands – all inclusive

Om du väljer att göra din hårtransplantation i Turkiet så är priset du får av oss “all inclusive”. Välj mellan vårt budget- eller premiumresepaket inklusive hotell, flyg och flygplatstransfer. Om du tycker att det verkar intressant att resa och göra hårtransplantation utomlands så vet du att allt detta ingår. Engelsktalande personal kommer alltid att finnas tillgängliga för dig så att du kan göra dig förstådd och få den information du behöver. Detta innebär att du kommer att bli upphämtad direkt vid tåget eller flyget och transporteras till din destination. För en extra lyxig vistelse så kan vi även bistå med premium-alternativ från våra samarbetspartners.

Så här går det till

Efter dina online-konsultationer beslutar du dig för en hårklinik som du känner att kan hjälpa dig på bästa sätt. Vi hjälper dig att få kontakt med den aktuella kliniken. Du kan diskutera processen direkt med dem, metoder och vilka möjligheter som finns att få hjälp med exempelvis håravfall. Fokus kommer att ligga på dig och dina specifika behov och situation. Alla fall är unika även om operationsproceduren är densamma. Men det är viktigt att du känner dig trygg och får svar på alla dina frågor. Vi vet att det finns fler aspekter som är viktiga för dig utöver pris för hårtransplantation. När du känner dig trygg med hur allt kommer att gå till så bokar ni tillsammans in en tid för behandling.

Efter att ni bokat in en tid så är det inte långt kvar tills du får hjälp med ditt håravfall. När du ska resa exempelvis till din hårtransplantation i Istanbul så hjälper vi dig med bokning av resa och ser till att du möts av din engelsktalande ledsagare direkt vid flyget. Hen hjälper dig sedan att ta dig till ditt hotell och kommer att finnas med dig under hela din vistelse.

Boka en fri konsultation och få bästa priset på hårtransplantationen!

Under och efter hårtransplantationen

När du väl är framme på plats kommer du under dina tre dagar långa behandling att varje dag få transfer till och från din hårklinik. Du ska inte behöva fundera på praktiska saker. När du väl bokat kommer du att kunna se fram emot att slippa vara tunnhårig och glädja dig över återväxt. Det tar lite tid innan håret börjar växa igen, men du kan vara säker på att när du väl är på plats så kommer teamet på kliniken att ge dig bästa tänkbara behandling för att säkerställa ett bra resultat. Efter att du genomgått ingreppet får du med dig ett behandlingspaket inklusive ett speciellt schampo som du ska använda tiden efter operationen, när du har kommit hem.
Tiden efter en hårtransplantation är för de flesta relativt problemfri. Det är viktigt att tänka på att hårtransplantation är en operation och att vissa besvär kan upplevas under läkningsprocessen. Det är naturligt och inte farligt. Om du får svåra besvär som infektion kontaktar du din klinik för att säkerställa att det är som det ska.
Kam och hår, hårtransplantation

Välj metod för hårtransplantation anpassad för din budget

Vi hjälper dig med allt från att hitta ett bra pris för hårtransplantation till kontakt med klinikerna samt researrangemang. Det kan inte bli enklare för dig. Det är viktigt att det blir en positiv upplevelse och att du blir nöjd med resultatet. Efteråt börjar ett nytt liv för dig då du inte längre behöver tänka på att du har tunt hår eller tappar hår. Slutligen, det är inte meningen att du ska behöva lida av ditt håravfall. En hårtransplantation är permanent och du kommer att uppleva att du får ett helt nytt utseende och självförtroende.
Kom igång redan idag! Det gör du på bästa sätt genom att klicka i svaren på frågorna högst upp på den här sidan. Dessa handlar om när i tiden du kan tänka dig en behandling, i vilket land samt frågor om dina besvär. Sedan sköter vi resten och ser till att du får kontakt med kliniker som har riktigt bra pris för hårtransplantation. Du binder dig inte till någonting, det är helt kostnadsfritt att få online-konsultation.

Kostnaden för hårtransplantation är individuell

Kostnaden för hårtransplantation är individuell

Många kliniker har inte något fast hårtransplantation pris eftersom varje transplantation är individuell. Först måste man göra en konsultation om hur många grafts patienten behöver. Av denna anledning kan du inte bara kliva in på en salong och förvänta dig en hårtransplantation direkt. Det är först när man vet detta som man kan sätta ett pris. Graftsen tas i nacken och flyttas till hårbotten. Anledningen är att nackhår inte faller av på samma sätt som håret på huvudet.

 

Ditt hårtransplantation pris har alltså sin utgång i det antal grafts som behövs. Det gäller även att hitta de gratfs som har bäst kvalitet. Ju äldre du blir desto sämre kvalitet får du på dina grafts. Det är helt naturligt och inget som du kan göra något åt. Generellt så brukar man använda mellan 1500 – 4000 grafts men det varierar kraftigt. 

Detta är inkluderat i en hårtransplantation pris

Det positiva med en hårtransplantation är att det är ett ganska enkelt ingrepp som ser ut på ungefär samma sätt oavsett vilken klinik du väljer. Du får alltid ta ett blodprov innan ingreppet så kliniken ser att du inte har några sjukdomar som förhindrar ingreppet. Det tar vanligtvis bara en halvtimme. Om allt ser bra ut kommer hårtransplantationen att fortgå som planerat. 

 

När man gör själva ingreppet är du alltid bedövad. Därför är det helt smärtfritt att genomföra en hårtransplantation. En lokalbedövning ingår alltså i priset. Om du vill ha en extra bedövning via nål måste du vanligtvis betala lite extra för det. Det kallas för anestesi. Dock är det en del kliniker som inkluderar det i priset.

Tänk på detta innan operationen

När du är inbokad till en operation kommer du få en checklista och mer information om hur du ska förbereda dig inför besöket. Du bör till exempel inte äta vitamin E eller B eftersom det finns risk för blödningar. Om du tar några blodförtunnande eller antidepressiva läkemedel måste du också upphöra med det innan operationen. Vid dessa tillfällen är det en god idé att rådgöra med din läkare om du bör genomföra ingreppet. 

 

Du får inte heller röka eller dricka någon form av alkohol innan operationen då båda kan påverka din kropp negativt under ingreppet. Du ska inte heller besöka en frisör tätt inpå ingreppet. Skulle det visa sig att du bryter mot dessa regler kan du få seriösa komplikationer men även betala ett högre pris för din transplantation.

Behöver jag betala något för eftervård?

Ett hårtransplantation pris skiljer sig alltså mellan olika patienter. Detsamma gäller för läkningsprocessen efter operationen. Det beror främst på dina individuella förutsättningar men även vilken klinik du väljer. Oavsett vilken metod som används kommer du kräva eftervård och den ska göras på egen hand. Du kommer till exempel behöva sova upprätt vilket betyder att det är bra att investera i en nackkudde. 

 

Du får också räkna med att hårbotten är extra känslig efter ingreppet. De flesta tar därför smärtstillande under de första dagarna. Det ingår vanligtvis i priset och du får med dig dessa hem från kliniken. Vissa drabbas också av svullnad de första dagarna. Dock behöver du inte vara orolig då det lägger sig efter ett par dagar. Du kan även få med dig medicin mot detta om du behöver det.

Få billigare hårtransplantation pris i Turkiet

Om du vill få ner priset på din hårtransplantation är det en god idé att kolla upp kliniker i Turkiet. Det finns flertalet kliniker i Turkiet med legitimerade och svensktalande läkare som kan ge dig ett lika bra resultat som i Sverige. Även om du måste betala hotell och resa ner kan det fortfarande bli billigare än att göra det i Sverige. Man brukar säga att man betalar hälften av priset på sin hårtransplantation i Turkiet. 

Många kliniker samarbetar med svenska alternativ så du kan göra din första konsultation i Sverige. Om allt går som det ska kan du alltså boka din resa till Turkiet och göra en transplantation. De flesta väljer att göra det i Istanbul då du kan flyga direkt och har tillgång till flera välkända och moderna kliniker. 

Kombinera ditt ingrepp med en semester

En fördel med att göra ditt ingrepp i Turkiet är att du har chansen att utforska ett helt annat land på samma gång. Turkiet har länge varit ett populärt semesterland med allt från klarblå stränder till bergiga landskap. Om du även vill ha storstadsliv är Istanbul en riktigt bra utgångspunkt. Vill du kombinera semester och hårtransplantation kan du även spara in pengar. Eftersom Turkiet är ett så populärt resmål finns det billiga flygresor i princip året om. Det gäller både svenska flygplatser och flygplatser i våra grannländer.

Jämför olika kliniker för bästa pris på hårtransplantation

Det har blivit allt mer populärt att göra hårtransplantationer i Sverige och därför finns det även fler kliniker att välja bland. Du behöver därför inte stressa fram ett beslut utan jämföra kliniker i lugn och ro. Ibland finns det kampanjer som du kan ta del av för att få ett ännu billigare pris. Kom ihåg att jämföra exakt vad som ingår i priset. Det inkluderar till exempel mediciner och resan till och från klinik. Om det inte framgår på hemsidan är det bäst att kontakta kliniken direkt. 

 

För de flesta är en hårtransplantation ett stort ingrepp där det rör sig om ganska mycket pengar. Därför är det viktigt att du känner dig helt trygg med kliniken du väljer. Ta din tid och titta på alternativ över hela landet. Var beredd på att du kanske får resa en bit för att hitta rätt klinik för dig.

Sammanfattning om hårtransplantation pris

Det är svårt att säga på rak arm vad en hårtransplantation kommer kosta då det är så individuellt. De flesta kliniker brukar börja på 60 000 kronor och uppåt i Sverige. I Turkiet börjar de normalt på 30 000 kronor och uppåt. Därför är det bra att jämföra alla sina möjligheter innan du kontaktar en klinik. Kom ihåg att du aldrig får genomgå en transplantation utan att ha varit på en grundlig konsultation. Om du vill göra ditt ingrepp i Turkiet kan du normalt göra din konsultation i Sverige.

Vanliga frågor om kostnad för hårtransplantation

Håravfall kan upplevas som mycket besvärande, det gör att det blir ännu jobbigare med ett högt pris för hårtransplantation. Många som drabbas väljer att sparar pengar. Det finns dock flera olika sätt att finansiera en hårtransplantation.
De kliniker som vi förmedlar kontakt med kan hjälpa dig att låna till en hårtransplantation. Flera aktörer som klinikerna samarbetar med erbjuder villkor som räntefria lån delbetalningar. Det finns långivare som specialiserat sig på kosmetiska operationer, där finns både kunskap och erfarenheter om att hjälpa till med finansiering av hårtransplantationer.
När du efterfrågar pris för hårtransplantation är konsultationen alltid gratis. Viktigt att veta är ett antal faktorer som påverkar priset:
-Hur kvaliteten är på det eventuella hår som redan finns i det område dit du önskar hårtransplantation
-Det antal hårsäckar som ska transplanteras är en avgörande faktor för priset, detta är ett mycket tidskrävande arbete
-Dina egna krav och förväntningar, hur mycket hår tänker du dig att du ska få efter hårtransplantationen?
-Vilket land du väljer för din hårtransplantation. Länder som exempelvis Turkiet har låga priser för hårtransplantationer.
man med pratbubbla

INNAN DU RESER

Diskutera processen och dina behov med legitimerad läkare på en hårklinik. Vi hjälper dig med kontakten utan mellanhänder. När du känner dig nöjd kan du planera in en behandling.

flygplan

resan

Vi bokar dina flygbiljetter och även en engelsktalande person på plats som är med dig under transporten till ditt hotell. Det blir nästan som en semester.

stetoskop

när du kommer fram

Under dina 4 dagar utomlands får du skjuts fram och tillbaka till kliniken med den inbokade transfern.

man med mic

Tillbaka hemma

Efter håroperationen förses du med paket för din efterbehandling inklusive schampon.

Kontakta oss via WhatsApp, Messenger eller Telegram