Hoppa till innehåll

Vad kan du själv göra för en lyckad hårtransplantation?

Lyckad hårtransplantation

Självklart förväntar du dig en lyckad hårtransplantation, men vad många inte vet är att det går att påverka resultatet av ett hårimplantat en hel del genom de förberedelser man gör. Du är alltså inte helt i händerna på klinikerna, utan du kan själv se till att alla förutsättningar blir så bra som möjligt.

Ofta är det ett stort beslut att komma fram till att man vill skaffa ett hårimplantat. Eftersom ingreppet innebär en operation så det är oftast inte något man beslutar sig för på impuls. Trots det missar många att det är viktigt att göra både jämförelse av kliniker och priser innan man bestämmer sig. Det finns många kliniker, speciellt om du väljer att åka till exempelvis Turkiet där hårkirurgi är vanligt.

Nedan listar vi ett antal viktiga aspekter för en lyckad hårtransplantation, som du själv kan påverka:

  • Jämför olika klinikers resultat
  • Metoder som erbjuds
  • Kirurgens erfarenhet och resultat
  • Prata med tidigare patienter
  • Var noggrann med hårhygienen
  • Konsultation och professionell bedömning

Fler viktiga faktorer att tänka på för en lyckad hårtransplantation

Det som är viktigast är att du får en korrekt bedömning, detta ger stora förutsättningar för en lyckad hårtransplantation. Valet av metod är beroende av hur dina besvär ser ut, detta ska en professionell kirurg kunna bedöma. Det är också en bra idé att du läser in dig på hur processen går till så att du vet vad du kan förvänta dig. Här kan du läsa om hur det går till att få en hårtransplantation.

Med andra ord finns det rätt mycket som du själv kan göra för ett lyckat resultat vid ett hårimplantat. Vi på hårtransplantation.com kan även hjälpa dig med att jämföra både priser och kliniker så sparar du lite tid. Genom oss får du hjälp att boka in kostnadsfri konsultation med en eller flera kliniker. Detta göra att du själv får möjlighet att prata direkt med ackrediterade kliniker och slipper arbetet att manuellt kontakta ett större antal kliniker.