Hoppa till innehåll

Kostnad för hårtransplantation i Turkiet – ännu lägre efter lirans fall

Kostnad hårtransplantation i Turkiet

Under 2021 kunde vi läsa stora rubriker om hur liran var i fritt fall i Turkiet. Det är något som har påverkat mycket i landet, inklusive priset för olika behandlingar. Det har nu blivit ännu billigare att åka som hälsoturist till landet. Det betyder att du kan kombinera en resa och ett besök på en klinik. Kostnad för hårtransplantation i Turkiet ligger nu mellan 30 000 kr upp till 70 000 kr. Även i de fall du betalar för resan kan du komma betydligt billigare undan än i Sverige.

Ett fall med hela 11 %

Vi har kunnat läsa i flera medier hur den turkiska liran föll med hela 11 %. President Erdoğan kallade det för en global konspiration och att omvärlden vill trycka ner Turkiet. Exakt vad raset beror på låter vi vara osagt och det är inte heller det artikeln ska handla om. Vi ska istället titta närmare på din kostnad för hårtransplantation och hur du kan gynnas av en resa ner till Turkiet.

Många lider idag av håravfall och det kan vara ett riktigt törn för självförtroendet. Genom att göra en hårtransplantation kan du alltså öka hårväxten igen och ändra ditt utseende. Problemet är att en sådan transplantation är förhållandevis dyr. Det är långt ifrån alla som kan undvara de pengar som krävs. Därför har det blivit allt mer populärt att söka sig utomlands och göra det i länder som Turkiet. De har ett mycket gott rykte med duktiga läkare och moderna kliniker.

Få hjälp av svensktalande kontaktpersoner på plats

Det kan kännas otryggt att resa till Turkiet för att göra ett så stort ingrepp men faktum är att en del aktörer erbjuder svensktalande personal. Flera kliniker har filialer både i Sverige och i Turkiet med kunniga läkare i båda länderna. Turkiet har länge haft ett gott rykte både som turistland och för sina moderna kliniker. Än så länge har lirans fall inte påverkat turistnäringen då det fortfarande är väldigt populärt.

Se din kostnad för hårtransplantation

Det är svårt att säga exakt hur mycket en enskild hårtransplantation kommer kosta i Turkiet då priserna skiljer sig väldigt mycket åt. Därför är det bra att jämföra priser innan du bestämmer dig. En seriös klinik kan även ge dig en skriftlig bekräftelse innan du reser ner till landet. Ibland så kan du få en första konsultation i Sverige innan du bokar din resa. Det är en extra form av trygghet.

Kostnad för hårtransplantation inklusive resa

När du ska räkna ut din kostnad för hårtransplantation måste du också tänka på själva kostnaden för resan dit samt hotell. Turligt nog är det fortfarande väldigt billigt att resa till Turkiet. Även om du räknar med flyg, hotell och fickpengar så kommer du fortfarande billigare undan. Du har då även chansen att upptäcka ett omväxlande och spännande land. De flesta flyger vanligen till flygplatsen i Istanbul. Därifrån kan du resa vidare till din destination.

Många aktörer erbjuder paketpriser som sänker din totala kostnad för hårtransplantation, då t ex VIP-transfer och boende på fyr- eller femstjärnigt hotell ingår, med en kraftig rabatt.

Kolla upp kostnad för hårtransplantation i god tid

En hårtransplantation är normalt ett lite större ingrepp som kräver planering. Därför kan du räkna ut din kostnad för hårtransplantation i god tid före. Du brukar först få komma på en konsultation med kliniken innan man bestämmer tid för själva transplantationen. Då ser man också vilka förutsättningar du har.

Upptäck Turkiet på samma gång

En annan fördel förutom att du kommer billigare undan gällande kostnad för hårtransplantation är att du också kan upptäcka Turkiet. Det är ett väldigt vackert land som har något för alla. Gillar du sol och bad kan du bo i närheten av någon fin semesterort. Här finns milslånga stränder och allt som en bra solsemester ska erbjuda. Du kan även uppleva storstadsliv i Istanbul, bra shopping och ett rikt naturliv. Trots den senaste tidens händelser på valutamarknaden blomstrar turismen och du kan hitta flygavgångar flera gånger i veckan. Det är alltså enkelt att tajma in detta med din hårtransplantation om du vill. Du kan också hitta ett billigt boende.

Duktiga och välrenommerade läkare

Det är väldigt populärt att göra en hårtransplantation i Turkiet. Det beror inte bara på att det är billigare än i Sverige utan även för att Turkiet har väldigt duktiga läkare inom området. Du kan räkna med att kliniken är väldigt modern med den senaste utrustningen. Läkarna är också väldigt öppna, vänliga och dömer ingen. Därför är det inte så konstigt att människor från hela världen söker sig hit när det kommer till så kallad hälsoturism. Det lär bli ännu fler nu under den ekonomiska situationen.

Kostnad för hårtransplantation i framtiden

Vi vet ännu inte hur den turkiska ekonomin kommer se ut i framtiden. Flera stora globala händelser kommer förmodligen att påverka. Du kan alltså räkna med att kunna hitta billigare hårtransplantationer en tid framöver. Nu blir det dessutom enklare att resa till Turkiet eftersom flera länder har släppt på restriktionerna efter covid-19. Just nu krävs ett intyg där det står att du är vaccinerad eller ett PCR-test.

Få tillbaka håret med en hårtransplantation

Många som lider av håravfall mår väldigt dåligt på grund av detta. Håret är en stor del av ens identitet. Därför kan du alltså spara ihop pengar och göra en hårtransplantation i Turkiet. Det kan vara bra att hålla sig uppdaterad på nyheterna om vad som sker ekonomiskt i landet. Då vet du vad du kan förvänta dig innan och under din resa till landet.