Hoppa till innehåll

Hårtransplantation i Turkiet under pandemin

Clinic Expert omdöme

Att lida av håravfall är någonting du får dras med oavsett hur världen ser ut och det påverkar välmåendet rejält. Dock kan du som svensk ändå hitta en lösning på ditt problem då du alltid är välkommen till Turkiet för en hårtransplantation. Fördelarna med hårtransplantationer i Turkiet är många – kostnaden är en av de största fördelarna. Du kan alltid räkna med en prisvärd behandling av lika bra kvalitet som om du hade genomfört behandlingen i Sverige. Priset för en hårtransplantation kan ligga hela 70 % lägre på en turkisk än en svensk klinik.

Regler för resor till Turkiet just nu

Det råder i dagsläget inget inreseförbud i Turkiet och du kan därför resa dit när du vill även under corona-pandemin. Det som krävs av dig som resenär är ett negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar – enda undantaget är för resenärer under 6 år. Det gäller än så längre fram till den 1 mars 2021. Som bosatt i Sverige och/eller svensk medborgare har du alltid rätt att komma in i Sverige vid hemresan.

Restriktioner i Turkiet

När du befinner dig i Turkiet för din hårtransplantation råder andra restriktioner än de du är van vid i Sverige. Det gäller till exempel krav på ansiktsmask på alla platser med risk för trängsel. I vissa delar av landet är det krav på mask på alla platser utanför det egna hemmet. Se därför till att du är förberedd och har med dig masker när du reser för att genomföra din hårtransplantation.

Turkiet har också utegångsförbud under helger, nätter och under dagtid för vissa grupper av människor. De grupperna är äldre på 65 år eller äldre samt för personer under 20 år. Många ställen håller också stängt och restauranger får enbart erbjuda hemkörning och avhämtning av mat. Social distansering är också ett krav samt att temperaturkontroll sker på vissa platser.

Säkerheten på hårkliniker i Turkiet 

Precis som i Sverige har sjukhus och medicinska kliniker i Turkiet antagit säkerhetsföreskrifter för att fortfarande kunna erbjuda sina tjänster. Många kliniker har begränsat antalet patienter de tar emot per dag för att undvika att personer träffas på kliniken. Du måste också vara uppmärksam och inte besöka kliniken vid uppvisande av någon typ av influensaliknande symptom. Du kommer också att behöva bära mask under besöket.

Vi på hårtransplantation.com samarbetar enbart med seriösa kliniker som vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs för att undvika smittspridning av COVID-19. När du kontaktar oss för att få hjälp att hitta en passande klinik kan du lita på att du hänvisas till en säker klinik som minimerar risken för smittspridning.

Vänta inte på din hårtransplantation – den kan ske säkert

Vi vet att det kan vara deprimerande och ångestframkallande att tappa håret och om det påverkar dig ska du absolut inte behöva vänta längre. Med en hårtransplantation kan du få ditt hår tillbaka permanent och så länge du vidtar lämpliga åtgärder kan du genomföra en hårtransplantation i Turkiet även under rådande pandemi. Vi kan omöjligt veta hur lång tid det kommer ta tills det är över och du ska inte behöva vänta på lyckan.