Hoppa till innehåll

Hårtransplantation i Istanbul – en guide

Moské i Istanbul

När du väl har bokat din hårtransplantation i Istanbul och besöker den kulturrika, tidlösa staden finns det mängder med olika saker du kan fördriva tiden med. Staden har ett väldigt brett urval av både turistiska och historiska sevärdheter, vilket gjort Istanbul till en av världens huvudstäder för turism. Istanbul är i sig självt en levande historia späckat med historiska museer, palats, murar och moskéer. Du tar inte speciellt lång tid innan du bevittnar stadens historia och allt som kännetecknar att detta var huvudstaden för Romerska, Bysantinska och Osmanska imperierna.

Vad du kan göra innan och efter hårtransplantationen

För att få ut mesta möjliga av din hårtransplantation i Istanbul skall du resa dit redan 1 vecka innan transplantation skall äga rum vilket även gör att du kommer vara utvilad och även ha tid att utforska staden. Innan du påbörjar din hårtransplantation bör du besöka någon av de berömda turkiska baden. Hos de mest berömda baden, Cemberlitas, GS Historical Bath och Hürrem Sultan Bath kan du njuta av både bastu, massage och peeling. Anledningen till att du bör besöka baden innan din transplantation är därför att du inte skall bada eller bada bastu på 1 månad efter transplantationen. Men glöm inte att du bör vila dagen innan ingreppet och hålla dig borta från barer, pubar, diskotek och andra nöjescenter. Det är också strikt förbjudet att dricka alkohol innan operationen vilket gör att en dag vid hotellets pool eller på rummet är det bästa alternativet. Är du mer av en kulturmänniska kan du istället för baden besöka det ståtliga Topkapipalatset som är en av de viktigaste kulturella och historiska platserna i Istanbul.

Besök en av de vackraste platserna i världen

Hagia Sofia är bland de absolut vackraste platserna du kan besöka. Moskén byggdes 537 e.Kr. av Justinianus som var en romersk kejsare. När den byggdes var Haga Sofia en av världens största byggnader och ingenjörskonsten var lika enastående för den tidsperioden. Arkitekturtekniken var så avancerad att det skulle dröja 1000 år innan de osmanska moskéerna började använda samma teknik. Den byggdes som en kristen basilika och namnet betyder ”helig visdom” på grekiska. Idag är Hagia Sofia ett av Turkiets mest besökta museum.

Prova turkiska speciliteter

Förutom alla sevärdheter och god mat som bjuds på i Istanbul är även hårtransplantation i Turkiet väl överkomligt och är därför har Turkiet ett Mekka för hårbehandlingar. Dessutom har Turkiet en väldigt hög kvalitet på sjukvårdstjänster. Har du inte upplevt turkisk mat är det hög tid att du provar några av landets specialiteter. De flesta turkiska maträtterna härstammar från Ottomanerna och är en blandning av medelhavs-, Baltiska-, Mellanöstern-, Centralasiatiska- och östeuropeiska maträtter.

Restauranger att prova under din hårtransplantation i Istanbul

Förutom alla sevärdheter är en av de stora höjdpunkterna det turkiska köket. Matlagning och vissa rätter har anor som sträcker sig tusentals år tillbaka och vissa recept har förfinats under flera århundraden. Det finns dessutom gott om restauranger som serverar utsökt mat. Ett av de absolut bästa köken i Istanbul är Bahçihan Oçakbasi. Du möts av en enkel inredning och väldigt låga priser. Men låt inte det lura dig, detta kan mycket väl bli den absolut bästa middagen under din hårtransplantation i Istanbul. Restaurangen ligger i backen nedanför Fatihmoskén och de serverar kryddstark mat och kolgrillade läckerheter. Imroz är ett annat måste under din hårtransplantation i Istanbul, speciellt om du gillar mezes, så kallade turkiska smårätter som calamares, sardiner med dill eller friterad småfisk.

Fördelarna med hårtransplantation i Istanbul

Förutom att Istanbul är en av de bästa destinationerna för hårtransplantationer med utmärkt service, låga priser och hög kvalitet, används bara den senaste tekniken för att uppnå bästa resultatet. Dessutom skadar det ju inte att staden är helt underbar och väl värt ett besök. Förutom priset är hårtransplantation i Istanbul helt säkert.

De berömda takbarerna

Ett annat måste under din hårtransplantation i Istanbul är en shoppingrunda i på och omkring Taksim Square, där det bjuds på shopping i världsklass, ett rikt nattliv och restauranger för alla smaker. Du kan ta de klassiska spårvagnarna som går från torget utmed Istiklal Caddesi, stadens största shoppinggata, som är fylld med butiker, biografer, caféer och kända internationella shoppingkedjor. När du har shoppat klart och ätit gott bör du bege dig till 360 Istanbul. Det är en av Istanbul och Turkiets mest kända nattklubbar. Från takbaren ser du ut över hela staden och även Marmarasjön som förbinder Medelhavet med Svarta havet. Förutom den underbara utsikten kan du njuta av goda cocktails och ett fantastiskt nattliv. Det är även här du hittar de flesta turkiska kändisarna.

Bospuren sund och dess sevärdheter

Bospuren sund är definitionen av Istanbul. Inte nog med att den utgör klyftan mellan Asien och Europa, det är även sundet som förbinder Svarta havet med Marmarasjön och Medelhavet. Bohusphorus Bridge är en av tre broar som förbinder Europa och Asien och väl värt ett besök när du ändå håller på med din hårtransplantation i Turkiet. När bron öppnades 1973 var det den fjärde längsta hängbron i världen. Trots att den idag har glidit ner på rankingen är den fortfarande värd att se.

Därför skall du välja hårtransplantation i Istanbul

Listan över sevärdheter och historiska monument kan göras lång. Så vill du kombinera din hårtransplantation med en unik upplevelse skall du utföra operationen i Turkiet, närmare bestämt i Istanbul. Förutom att allt är relativt billigt kommer dina dagar i staden vara fullspäckade med god mat, äventyr, sol- och bad och mycket mer. Istanbul är den perfekta destinationen om du vill uppleva historia i realtid. Folket är även de trevliga och väldigt hjälpsamma vilket ökar upplevelsen.

Det bästa av två världar

Att göra en hårtransplantation i Istanbul har bara fördelar. Många tror att det kan vara något lurt med hårtransplantation i Turkiet, men det är det inte. Att det är billigare än i Sverige och andra delar av världen beror på att Turkiet sätter egen inhemsk tillverkningen framför import av varor och produkter. Dessutom har Turkiet haft en våg av framgångar inom tekniken de senaste åren vilket gör Istanbul till den perfekta staden för hårtransplantationer.