Hoppa till innehåll

Glesa ögonbryn – marknaden för ögonbrynstransplantation fortsätter öka

Ett öga och ögonbryn

Glesa ögonbryn är nuförtiden ganska lätt att åtgärda och det finns flera metoder att välja mellan för att komma till rätta med ögonbrynens tjocklek. Oavsett vilken metod just du väljer kan du räkna med en, i många fall, oväntat stor förbättring av utseendet. Att det just nu är en rådande trend, för både män och kvinnor, att ha extra markerade ögonbryn är i det här sammanhanget ett plus.

Slipp dina glesa ögonbryn

Fram tills för bara några år sedan var ögonbrynstransplantation en relativt ovanlig behandling. I och med att intresset för ingreppet har ökat på sista tiden har också metoderna kommit att förfinas. Idag är det möjligt att genomföra en transplantation av ögonbryn under lokalbedövning med mycket bra resultat. Det har under ett tag varit populärt med rejäla, kraftigt markerade ögonbryn. Den här trenden verkar bara hålla i sig vad det verkar och det finns andra fördelar än de rent estetiska med att ha kraftiga ögonbryn.

Markerade trendiga ögonbryn

Även om du bara hakar på årets stora ögonbrynstrend med kraftiga ögonbryn kan det vara bra att veta att din nya bryn kommer också att fylla andra funktioner. Med ögonbrynen förmedlar vi en stor del av den icke-verbala kommunikationen människor emellan och med tydliga ögonbryn kommer ditt ansikte att bli mer uttrycksfullt. Men ögonbrynet fyller också en mer ursprunglig, evolutionär funktion. Det ska nämligen skydda ögat från fukt som till exempel svett, genom att leda bort detta från ögat. Den som saknar, eller har mycket tunna ögonbryn, har förmodligen besvärats ett flertal gånger av att svett kommer ner i ögonen. Som du ser så finns det en rad fördelar att haka på trenden med rejäla ögonbryn.

Orsaken till tunna ögonbryn

Flera faktorer påverkar om man drabbas av glesa ögonbryn eller ej. Först och främst kan det handla om genetik – du kanske helt enkelt inte har anlag för markerade ögonbryn. Men både mediciner och sjukdomar är exempel på andra faktorer som kan orsaka håravfall och tunna ögonbryn.

Ögonbrynstransplantation i Turkiet

När du genomför en hårtransplantation i Turkiet får du tillgång till några av branschens bästa läkare och kirurger. Det finns en lång tradition av att jobba med den här typen av ingrepp i landet. Sedan många år reser därför människor från hela världen till Turkiet för att få hjälp att komma till rätta med sitt håravfall och andelen svenskar blir allt större. Det vanligaste är att man söker hjälp för tunnhårighet på huvudet, men de som vill åtgärda glesa ögonbryn eller få mer markerade bryn blir för varje år fler.</ahref=”https:>

Kliniker som jobbar med glesa ögonbryn

Oavsett om du vill ha de trendiga ögonbryn som du alltid drömt om eller om du bestämt dig för att äntligen åtgärda tunna bryn som besvärat dig länge, kan du nu få hjälp av kompetenta kirurger med gedigen erfarenhet. Operationen genomförs under lokalbedövning och resultatet upplevs av de flesta patienter som över förväntan. Du kan genomföra behandlingen på klinik i Sverige, Turkiet eller i något annat europeiskt land som vi samarbetar med.